Două sate din Buzău sunt izolate, după o rupere de nori. Un bebeluș și părinții săi, salvați din puhoaie

24 iulie 2017, 19:59

Cartierul Cumpătu din Sinaia a fost izolat mai bine de oră, în urma unei ploi torenţiale, după ce singura cale de acces a fost blocată de şuvoaiele şi aluviunile de pe versanţi. Două autoturisme au rămas blocate în apă.

Şi pe DN1 s-a circulat foarte greu între Azuga şi Sinaia din cauza aluviunilor care au blocat parţial traficul. 20 de minute nicio maşină nu s-a mişcat pe sensul de urcare spre munte.

A fost nevoie de intervenţia pompierilor care au degajat drumul.

Echipajele de pompieri au intervenit cu motopompele pentru deblocarea canalizărilor. Pompierii au scos apa şi din camera centralei termice a Şcolii Generale George Enescu din Sinaia.

Bebeluș salvat de pompieri

Emoţii şi pentru doi tineri şi copilul lor de 5 luni, care au fost surpinşi, duminică după-amiază, de o ploaie torenţială şi grindină pe un drum forestier din Munţii Buzăului. Şuvoaiele de aluviuni scurse de pe versanţi aproape că le-au luat maşina pe sus. Jandarmii au ajuns greu la ei dar au reuşit să-i salveze.

Şi în Dâmboviţa a bătut grindina. Bucăţile mari de gheaţă i-au încurcat pe şoferii aflaţi în trafic. Cei mai mulţi au oprit pe marginea drumului. Iar geamurile mai multor maşini au fost sparte.

Două sate izolate în județul Buzău

Rupere de nori, luni seară, în judeţul Buzău. După 40 de minute de ploaie continuă, satele Terca şi Ploştina au rămas izolate. O viitură pe râul Slănic a afectat două şosele din zonă.

Două podeţe au fost avariate de ape şi un drum judeţean s-a surpat pe o porţiune de 3 metri.

400 de oameni din localităţile afectate aşteaptă acum ajutorul autorităţilor, după ce râul a ieşit din albie şi a luat cu el zeci de animale.

Câteva maşini au fost avariate de furia apelor.

Volumul precipitaţiilor în zonă a atins 90 de litri pe metru pătrat, iar autorităţile se tem că peste noapte s-ar putea produce o nouă viitură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă