Două persoane reținute și peste o sută de sancțiuni aplicate după protestul de la Palatul Parlamentului. Protestatarii reținuți au fost puși sub control judiciar

Protest în forță la Palatul Parlamentului
Protest în forță la Palatul Parlamentului
22 decembrie 2021, 11:18

ACTUALIZARE Doi dintre protestatarii care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului în timpul protestului de marţi au fost puşi sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

La ieşirea de la audieri, unul dintre protestatari a motivat că atunci când a intrat în curtea Palatului Parlamentului, şi-a exercitat „un drept constituţional”.

Nu am dat cu niciun spray, au fost foarte mulţi oameni acolo, maşinile sunt devastate aşa cum se insinuează. Arma pe care am avut-o presupus la mine nu o aveam la mine, era un briceag, aveam o conservă şi a trebuit să o desfac după protest, când nu mai eram în zonă. Au fost mii de oameni. Într-un protest de genul ăsta nu poţi să controlezi zeci de mii de oameni. Mi-am exercitat un drept constituţional. Nu mai poţi trăi în momentul în care ai un certificat verde care îţi limitează dreptul la un venit. (…) Nu îmi reproşez nimic, mi-am asumat acest sacrificiu şi tot ce voi trage„, a declarat Aurelian Gheorghe.

_________________

Un număr de 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 198.800 de lei, au fost aplicate până în prezent în urma protestului de marţi de la Palatul Parlamentului.

În continuarea măsurilor luate în data de 21 decembrie, în contextul manifestaţiei de protest de la Palatul Parlamentului, suplimentar, au mai fost identificate 211 persoane, fiind aplicate alte 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare„, a informat, miercuri, Jandarmeria Capitalei.

Potrivit unui comunicat, se fac verificări în continuare pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au comis fapte antisociale la protestul de marţi, informează Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă