Două persoane au suferit arsuri severe și 26 de locuințe au fost avariate după o explozie într-un bloc din Constanța

14 aprilie 2022, 09:49

Cele două persoane rănite înexplozia urmată de incendiu din blocul de garsoniere din municipiul Constanţa sunt un bărbat şi o femeie care au suferit arsuri pe circa 50%, respectiv aproximativ 30% din suprafaţa corpului, a informat Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa.

„Bărbatul – conştient, cu arsuri pe aproximativ 40 – 50% din suprafaţa corpului, suspectat că are arsuri ale căilor aeriene, transportat de un echipaj SAJ C2 la spital. Femeia – arsuri pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului, suspectată că are arsuri ale căilor aeriene, transportată de SMURD B şi asistenta de la SAJ la spital. Ambii pacienţi, intubaţi, la camera de resuscitare”, a transmis purtătoarea de cuvânt a SAJ Constanţa, Claudia Tatarici.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, 20 de locatari au fost evacuaţi de către echipajele de intervenţie iar 71 de persoane s-au autoevacuat.

La faţa locului au fost mobilizate 13 echipaje de intervenţie.

„În jurul orei 3:14 minute, prin apel unic de urgenţă 112 am fost informaţi despre faptul că în Constanţa, pe aleea Egretei, la un bloc de locuinţe P+3, a avut loc o explozie urmată de incendiu. Din primele momente au fost alocate 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autoscări, 1 descarcerare, 3 SMURD tip B, 1 autospecială transport victime multiple şi 3 ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă”, a informat ISU, printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, incendiul a izbucnit într-o garsonieră situată la etajul doi, fiind distrusă pe o suprafaţă de circa 25 metri pătraţi, iar în urma exploziei au fost afectate alte 25 de locuinţe.

Două victime care prezentau arsuri au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa de către un echipaj SMURD şi un echipaj SAJ.

La faţa locului a fost şi un reprezentant al Primăriei Constanţa pentru a stabili dacă sunt locatari care ar avea nevoie de relocare.

Deocamdată nu se ştie ce anume a provocat deflagraţia. Specialiştii vor stabili în următoarele zile dacă structura de rezistenţă a blocului a fost afectată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Urmari ale incendiului de la

Cine sunt tinerii care au murit în incendiul de la Ferma Dacilor