Două parcări „Park and Ride” din București au termenele de finalizare depășite

22 iunie 2017, 19:13

În 2013, Primăria Bucureştiului a început să construiască în Pantelimon prima parcare de tip „Park and Ride”. Acolo, locuitorii din afara Capitalei ar fi trebuit să-şi poată lăsa maşinile ca să ia metroul. Termenul de finalizare a lucrărilor era de 10 luni. Iniţial, parcarea trebuia să fie subterană. Apoi autorităţile au descoperit că dacă o amenajază suprateran ies mai ieftin. Deocamdată, n-au reuşit să facă decât o groapă.

„Park and Ride Pantelimon” ar fi trebuit să fie gata încă de acum trei ani și ar fi trebuit să aibă 420 de locuri de parcare. Din păcate, în prezent nu e decât se află o groapă de câțiva metri, lăsată în paragină de ani buni. Prin urmare, în loc să-i ajute pe şoferi, îi încurcă şi mai mult. Nici măcar finalizat proiectul n-ar fi rezolvat mare lucru, cred specialiştii în mobilitate urbană.

Şi Metrorex a început să amenajeze un „Park and Ride” în apropierea stației de Metrou Straulesti. Lucrările trebuiau să fie gata încă din iunie anul trecut.

Reprezentanții Metrorex spun că parcarea va fi terminată abia în primul semestru al anului viitor. Ea va fi construită pe cinci nivele, unde vor putea parca 3.000 de mașini.

În timp ce pentru cele două „Park and Ride” lucrările avansează greu, Primăria are planuri mari. Spune că până în 2030, Bucureştiul ar trebui să aibă încă patru astfel de parcări, pentru care ar fi nevoie de 24 de milioane de euro. Deocamdată, bugetul nu există nici măcar pe hârtie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Unde pot petrece Revelionul bucureștenii. Petreceri concerte și artificii

Două garnituri de metrou s-au ciocnit în stația Timpuri Noi