Două ONG-uri acuză statul român că a încălcat legislația europeană în ariile protejate

Pentru defrișările din ariile protejate, statul român va fi dat în judecată. Vor face plângerea două organizații de protecție a mediului care susțin că au dovezi clare de încălcare a legislației europene privind exploatările de păduri. România riscă să primească sancțiuni financiare importante dacă acuzațiile se vor dovedi întemeiate.

08 Aprilie 2019, 21:00 |
România, acuzată pentru pădurile tăiate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Agent Green susține că în mai multe arii protejate de interes european, defrişările, adică amenajamentele silvice, au fost aprobate fără evaluarea strategică de mediu, un studiu obligatoriu conform legislaţiei europene.

Reprezentanții Agent Green și-au pledat cauza pe trotuar, în fața clădirii unde se desfășoară întâlnirea oficială a directorilor de biodiversitate din statele membre ale Uniunii Europene.

43 de delegați străini iau parte la Brașov la reuniunea desfășurată în cadrul Președinției Consiliului Uniunii Europene exercitate de România.

La întâlnirea directorilor de biodiversitate a participat și jurnalistul britanic Charlie Ottley.

Charlie Ottley: Avem două treimi din prădătorii mari din Europa, aici în România, avem cea mai mare suprafață de păduri virgine rămase și trebuie să le păstrăm așa. Este important să transmitem acest mesaj - că România are comori naturale incredibile, dar care trebuie păstrate și protejate.

Agent Green a prezentat pe o plasmă, în stradă, un film cu pădurile distruse ale României. Au fost proiectate şi imagini live de deasupra Munților Făgăraș.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 13°C
IASI 11°C 10°C
CLUJ 8°C 10°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 12°C 15°C
BRASOV 8°C 9°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI