Două noi focare de pestă porcină la Brăila. Virusul a fost confirmat de testele rapide în cea mai mare fermă din România

24 august 2018, 14:37

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare au anunțat că și la cea mai mare fermă din România și a doua din Europa care are 140 de mii de capete de porci există o suspiciune de pestă porcină care a fost confirmată de testele rapide făcute la fața locului și care ar trebui să primească o confirmare sau o infirmare după testele făcute la București.

Dacă acest lucru se va confirma consecințele sunt extreme de grave. Ferma va trebui să sacrifice toate cele 140 e mii de animale, lucru care se întâmplă deja în ferma din Tichileşti unde sunt sacrificați 35 de mii de porci. Medicii veterinari au început eutanasierea încă de vineri dimineață.

Aceste ferme au fost în carantină de mai bine de o lună, iar autoritățile au sacrificat toți porcii din gospodării din localitățile din apropiere, tocmai pentru a le proteja. Din păcate nu s-a putut acest lucru.

Șeful fermei de la Tichileşti spune că virusul ar fi venit pe Dunăre și asta pentru că mulți dintre gospodari și-au aruncat porcii morți direct în Dunăre. Acest lucru a fost confirmat și de directorul DSV care insistă asupra faptului că animale trebuie să fie îngropate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă