Două grădiniţe din Sectorul 4 au primit amendă de la ANPC și notificare de părăsire a spaţiului în care funcţionează temporar

Două grădinițe de stat din Sectorul 4 au fost amendate cu cate 10.000 lei. Inspectorii DSP și Protecția Consumatorilor au făcut o razie și au stabilit că spațiile sunt neconforme pentru cei peste 400 de copii. Dormitorul este același cu locul în care micuții mănâncă, iar spațiul de joacă este același cu al locatarilor din imobilul în care cele două grădinițe își au sediile. Deocamdată, copiii vor merge la grădiniță în același loc, pentru că primăria așteaptă o decizie a instanței.

18 Februarie 2020, 11:51 (actualizat 19 Februarie 2020, 14:53) |
Copii, ținuți în spații prea mici
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Odată cu începerea noului an școlar, Primăria Sectorului 4 a mutat grădinițele "Avram Iancu" și "101 Dalmațieni" într-un spațiu nou, la parterul unui ansamblu rezidențial aflat în plin câmp.

Deși au trecut 6 luni de când cei 421 de micuți fac naveta la marginea Bucureștiului, inspectorii ANPC și DSP au constatat abia acum că spațiile sunt neconforme.

Conducerea celor două grădinițe au fost amendate cu câte 10.000 lei. Trebuie să își suspende activitatea și să se mute în cel mai scurt timp în alt spațiu.

Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, deoarece reprezentanții Primăriei Sectorului 4 susțin că au toate avizele în regulă.

Verificările celor două grădinițe au fost făcute după mai multe sesizări. Locatarii din ansamblul rezidențial sunt nemulțumiți de gălăgie și de aglomerație.

La rândul lor, părinții se plâng de amplasarea grădinițelor.

Primăria Sectorului 4 a mutat grădinițele "Avram Iancu" și "101 Dalmațieni" din vechile sedii deoarece acestea sunt încadrate în clasa I de risc seismic și se află în plin proces de reconsolidare.

_______________________________

ACTUALIZARE  Primăria Sectorului 4 susține că cele două grădinițe îndeplinesc toate normele necesare funcţionării în condiţii de siguranţă, potrivit unui comunicat, transmis marți și citat de Agerpres.

'Din punctul de vedere al Primăriei Sectorului, grădiniţele îndeplinesc toate normele necesare funcţionării în condiţii de siguranţă, întrucât pentru noi siguranţa copiilor este prioritară. În clădirea în care acestea funcţionează merg zilnic 421 de copii relocaţi din fostele sedii aflate în grad de risc seismic 1, clasa I', explică sursa citată.

Potrivit comunicatului, în prezent, autoritatea locală se află în litigiu atât cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, cât şi cu Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Bucureşti.

Cele două grădiniţe de stat funcţionează în prezent în cele două spaţii deoarece la sediile lor se efectuează lucrări de reabilitare.

ACTUALIZARE Grădiniţa '101 Dalmaţieni' şi grădiniţa afiliată Şcolii Gimnaziale 'Avram Iancu' din Sectorul 4 au primit din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) amendă de câte 10.000 de lei şi notificare de părăsire a spaţiului în care funcţionează temporar, a anunţat, marţi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

ANPC susţine că în cazul celor două unităţi nu sunt îndeplinite condiţiile de funcţionare din cauza amplasării lor la parterul unui imobil de locuinţe, ceea ce contravine legislaţiei în vigoare.

'Grădiniţa afiliată Şcolii Gimnaziale 'Avram Iancu' şi Grădiniţa '101 Dalmaţieni' din Sectorul 4 au primit amendă şi notificare de părăsire a spaţiului în care funcţionează', se arată într-o informare a ISMB.

Potrivit sursei citate, în baza documentelor primite de la cele două unităţi de învăţământ, ISMB va face o solicitare în regim de urgenţă către Primăria Sectorului 4 pentru găsirea unei soluţii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 17°C 17°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 12°C 16°C
CRAIOVA 16°C 18°C
BRASOV 14°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI