Două federații sindicale din Educație spun că protestul merge mai departe, întrucât centralizarea lor arată că 86,93% dintre profesorii inițiatori au fost marți în grevă, nu 60%, cât a calculat ministerul

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” au strigat catalogul greviștilor și au ajuns la concluzia că marți au protestat 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei, se precuzează într-un comunicat al celor două organizații.

06 Iunie 2023, 22:05 (actualizat 06 Iunie 2023, 23:10) Știrile TVR |
Greva profesori

Comunicatul, semnat de liderii celor două federații, Simion Hăncescu, respectiv, Marius Nistor, vrea să explice "confuzia" creată de Ministerul Educației, care a prezentat marți cu totul alte cifre: "Menționăm că procentele avansate astăzi de Ministerul Educației au fost raportate la totalul salariaților din învățământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflați în grevă".

Ministrul Educației Ligia Deca a transmis marți dimineață co aproximativ 60% dintre profesori sunt în grevă: Centralizarea de dimineaţă de până în ora 10.00 spunea că avem un procent total de personal participant la grevă de 52,8 - 52,9%. Procent cadre didactice din aceştia participante la grevă 59,4 - 59,5%", a arătat Ligia Deca.

Sindicaliștii cer reluarea urgentă a negocierilor.

Iată comunicatul:
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma centralizării făcute de sindicatele afiliate, în conformitate cu dispozițiile Legii 367/2022 privind dialogul social, a reieșit că astăzi 6 iunie 2023, au fost în grevă 134.007 de membri de sindicat, ceea ce reprezintă 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei.
Menționăm că procentele avansate astăzi de Ministerul Educației au fost raportate la totalul salariaților din învățământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflați în grevă.
Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învățământ.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 26°C 25°C
IASI 23°C 21°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 23°C 23°C
CRAIOVA 24°C 23°C
BRASOV 20°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI