Două eleve care mergeau pe trotuar au fost lovite de o mașină implicată într-un carambol, în Capitală. După testarea șoferului, a reieșit că acesta ar fi consumat substanțe psihoactive

19 ianuarie 2023, 09:06

Accidentul s-a produs puțin înainte de ora 8. Fetele de 15 ani, aflate pe trotuar, au fost pur și simplu spulberate de una dintre mașinile implicate în accident. Totul s-a întâmplat după ce un șofer a încercat să facă o manevră riscantă.

Este vorba de un bărbat de 70 ani care conducea pe Vitan, spre Șoseaua Olteniței, ar fi vrut să facă o manevră periculoasă, să întoarcă cât mai repede pentru a intra la INML, numai că traficul foarte dens nu i-a permis acest lucru și a fost lovit de alte două autoturisme care erau conduse regulamentar.

Ca să evite impactul, una dintre mașini, condusă de un bărbat de 36 de ani, a intrat pe trotuar, a doborât un panou de publicitate și s-a răsturnat, lovind adolescentele. Victimele au fost transportate de urgență la spital, iar una dintre ele a intrat imediat în operație pentru o fractură la braț. Șoferul care le-a rănit pe fete a ieșit pozitiv la testul pentru droguri.

Șoferul autoturismului din imagini a fost testat de polițiști după producerea accidentului și a reieșit că ar fi consumat substanțe psihoactive. A fost dus imediat la INML și, după analizele medicale, va reieși dacă se afla sub influența drogurilor în momentul în care conducea mașina sau a avut loc un consum în urmă cu câteva zile.

Claudiu Costea, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: Se administrează probe, este instrumentat un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Brigada Rutieră anunță că, la nivelul Capitalei, anul trecut 820 de șoferi au fost cercetați pentru consum de alcool și 670 pentru consum de droguri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă