Două cazuri noi de infectare cu variola maimuței, depistate în România. În total, au fost raportate 40 de cazuri. Nici un contact nu a fost vaccinat până în prezent

Variola maimuței. Simptome
Variola maimuței. Simptome
26 septembrie 2022, 13:32

„Două noi cazuri de variola maimuței au fost confirmate în România. Este vorba despre doi bărbați cu vârste de 31 și 36 de ani, din București. Starea lor de sănătate este bună și se află în izolare.

Până în prezent, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 40 de pacienți”, a anunțat MS.

În 15 septembrie, România a primit 5.060 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței, în baza unui contract de donație încheiat între Ministerul Sănătății și Comisia Europeană. Dozele de vaccin au fost direcționate către spitalele de boli infecțioase din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Constanța pentru realizarea imunizării la persoanele eligibile. De asemenea, aceste spitale pot transfera vaccinul, cu titlu gratuit, către alte unități sanitare județene sau de boli infecțioase, la solicitarea acestora, atunci când situația o impune.

Persoanele vizate de vaccinarea post-expunere sunt contacții direcți ai cazurilor de infectare. Este recomandat ca vaccinarea să fie realizată cât mai curând după momentul expunerii: între 4 și 14 zile. Pentru finalizarea imunizării de bază este necesară o a doua doză de vaccin la un interval de 28 zile. Dacă prima doză nu se administrează în intervalul cuprins între 4 și 14 zile, e posibil ca vaccinul să nu prevină boala, dar severitatea simptomelor e mult redusă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă