Două avioane de vânătoare ruseşti MIG-31, suspectate că au încălcat spaţiul aerian finlandez. Gărzile de frontieră anchetează cazul

Au încălcat spaţiul aerian finlandez
Au încălcat spaţiul aerian finlandez
18 august 2022, 16:04

„Două avioane de vânătoare ruseşti MIG-31 sunt suspectate că au violat spaţiul aerian finlandez în Golful Finlandei, în largul Porvoo”, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Forţele aeriene finlandeze au ridicat de la sol un aparat de zbor pentru a identifica avioanele, a precizat ministerul, adăugând că gărzile de frontieră finlandeze au declanşat „o anchetă preliminară”.

Incidentul a avut loc la 09.40 dimineaţă (06.40 GMT) şi a durat circa două minute, în condiţiile în care avioanele de vânătoare au zburat spre vest circa un kilometru, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării finlandez pentru AFP.

În condiţiile în care are o graniţă de 1.300 km cu Rusia şi este în mod tradiţional nealiniată din punct de vedere militar, Finlanda a trecut printr-un punct de cotitură istoric în luna mai, când şi-a depus, împreună cu Suedia, cererea de aderare la NATO, după invadarea Ucrainei de către Rusia la sfârşitul lunii februarie.

Serviciul finlandez de siguranţă internă (SUPO) a avertizat în mai că „Rusia vrea” să influenţeze procesul de aderare al Finlandei la NATO şi că „diverse tentative de a face acest lucru sunt de prevăzut”.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă