Două asistente maternale din Argeș sunt cercetate pentru abuz sexual

19 septembrie 2020, 19:46

Cele două copile, de patru şi cinci ani, au fost adoptate în decembrie anul trecut de o familie din județul Brașov. Noii părinţi au sesizat Protecția Copilului pentru că ar fi observat că fetele au un comportament sexual nepotrivit. Cazul a fost preluat de anchetatori, care le cercetează pe cele două asistente maternale care le-au avut în grija încă de la vârsta de un an.

Anchetatorii au descins la cele două asistente maternale și le-au dus la audieri.

Una dintre asistentele maternale s-a retras din sistemul de protecție socială după ce fetița a fost adoptată. În ultimii 18 ani avusese în plasament nouă copii. Cea de-a doua femeie lucrează în sistem din 2016 și primise acum în grijă alți doi copii, un băiat și o fată.

Cele două asistente maternale nu au făcut nicio declarație publică. Dar familiile și apropiații lor neagă toate acuzațiile.

Psihologii atrag atenția că abuzul sexual asupra copiilor lasă urme adânci în sănătatea fizică și mentală a acestora.

Fiecare asistent maternal este testat psihologic înainte de a primi atestatul, îi este verificată locuința și primește referințe din comunitatea în care trăiește și din partea autorităților. Legea prevede ca atestatul să fie reînnoit la fiecare trei ani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite