Două avioane Wizz Air s-au ciocnit pe platforma aeroportului din Suceava. Pasagerii au fost debarcați în siguranță și vor pleca spre destinație cu o altă aeronavă

Avion Wizz Air / Pixabay
Avion Wizz Air / Pixabay
14 martie 2023, 15:21

Momentul în care cele două avioane s-au ciocnit a fost filmat de un pasager. În imagini se vede cum un dispecer de la sol dirijează piloții aeronavei, care abia începuse să ruleze. Aripa avionului aflat în mișcare lovește ușor partea din spate a aeronavei parcate.

Sorin Stoicescu, expert în aviație: Cele două parţi care s-au aflat în contact violent au fost două părţi ale suprafeţei de zbor a aeronavei. Una a fost ampenajul orizontal de la aeronava staţionată, cealaltă a fost winglet-ul de la aripa aeronavei care era în mişcare. Cele două aeronave nu pot să plece de acolo decât după ce se face o analiză la care să participe un investigator autorizat ori reprezentanţii de mentenanţă ai companiei WizzAir, dat fiind că cele două aeronave aparţin acestei companii.

Aeronava urmă să decoleze cu 170 de pasageri spre Dortmund. Zborul a fost anulat și pasagerii au fost debarcati în siguranță.

Ioan Măriuța, directorul Aeroportului Suceava: Este foarte, foarte posibil să fie o greşeală a dispecerului de la sol, să nu fi aproximat bine distanţa, era rază de viraj de aproape 90 de grade, un câmp vizual mort, o să vedem, o să vină specialiştii, o să analizăm.

Rezultatele anchetei sunt așteptate în cursul zilei de mâine. Pasagerii debarcati urmează să plece spre Dortmund cu o altă aeronava a companiei în cursul acestei seri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite