Dotări noi pentru situații de urgență – Containere pentru riscuri multiple, cu toate echipamentele şi accesoriile necesare

26 iulie 2017, 11:49

„Astăzi ne confruntăm cu situații mult mai diverse și mult mai complexe decât cele cu care ne confruntam înainte, și acest lucru a făcut ca în ultima perioadă dotarea să o diversificăm, astfel încât să putem să acoperim riscurile cu care este posibil să ne confruntăm în viitor și dezastrele cu care este posibil să ne confruntăm în viitor. Ăsta este motivul pentru care dotarea nu mai este una clasică, doar pe mașini de pompieri, ambulanțe, autoscări chiar, dar este pe o gamă mult mai largă de echipamente, care poate să ajute colegii de la IGSU când intervin în diferite situații complexe”, a subliniat Raed Arafat.

Containerele au fost achiziționate cu bani europeni, destinați creşterii nivelului de pregătire pentru o reacţie rapidă şi eficientă la dezastre.

Întregul proiect, început în decembrie anul trecut, are un buget de peste 35 de milioane de euro.

Achizițiile continuă, a arătat secretarul de stat Raed Arafat. Urmează să fie cumpărate generatoare electrice, tabere și alte echipamente necesare intervențiilor de urgență.

În plus, premierul Mihai Tudose a anunţat demararea unui nou proiect de înzestrare, cu fonduri europene, în valoare de 600 de milioane de euro.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite