Dosarul vaccinurilor încinge clasa politică. Liderii partidelor de la putere condamnă dublul standard al celor de la USR, iar Drulă denunță un atac politic

24 noiembrie 2023, 19:06

În referatul procurorilor se arată că, în urmă cu 2 ani, fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă au cumpărat aproape 53 de milioane de doze de vaccin, cu peste 1 miliard de euro. Aceasta în condițiile în care România avea deja achiziționate peste 37 de milioane de vaccinuri anti-Covid. Și în condițiile în care populația vaccinabilă a României era de aproape 11 milioane de persoane.

Achiziția a de 9 ori mai multe vaccinuri decât populația vaccinabila s-ar fi făcut cu încălcarea legii și fără o analiză de specialitate. Mai ales în condițiile în care ministrul de atunci al Finanțelor Alexandru Nazare a atras atenția în Guvern că au cumpărat deja prea multe vaccinuri.

Alexandru Nazare, fost ministru al Finanțelor: Am trimis adrese tuturor instituțiilor care se ocupau de acest subiect și, de fapt, în conținutul adreselor – al căror scop era unul clar preventiv – era intenția de a adapta numărul de doze la nevoile reale. Consideram că numărul de doza depășește clar nevoile și că suma e nejustificat de mare de plată.

Dosarul vaccinurilor a încins clasa politică. Aur a făcut un protest la sediul USR București condus de Vlad Voiculescu.

Liderul USR a acuzat că dosarul vaccinurilor este un atac politic.

Cătălin Drulă, liderul USR: De ce DNA, în frunte cu un procuror care i-a îngropat plagiatul lui Ciucă, face un dosar la comandă care atacă opoziția? Cîțu vrea să plece din PNL – la gunoi. Lui Vlad Voiculescu, care e pe lista USR la europarlamentare, i se deschide dosar.

Ministrul PNL al Justiției Alina Gorghiu a reacționat imediat: A reînviat discursul de pe vremea lui Dragnea. Spune simplu domnia sa: DNA-ul poate să-și facă treaba cu orice politican sau orice cetățean, mai puțin atunci când vine vorba de membrii USR, pentru că atunci, consideră domnia sa, activitatea DNA este vânătoare politică.

Rușine, USR!„, spune și PSD într-un comunicat de presă. Social democrații condamnă dublul standard al membrilor uniunii, care aplaudă DNA când anchetează social-democrați sau liberali și condamnă DNA atunci când vrea să investigheze membri USR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite