Dosarul „Semaforul” a ajuns la DIICOT. Autoritățile din București reclamă accesări ilegale ale echipamentelor

4 ianuarie 2019, 14:12

Încă din 31 decembrie 2018 procurorii au preluat acest caz, au deschis urmărirea penală în rem (față de fapte, nu față de persoane). Două infracțiuni au fost reclamate de Compania de management a Traficului din București. Art 360 din Codul Penal și Art.362. Primul se referă la accesarea sistemelor informatice și al doilea la alterarea integrității datelor informatice. Prima infracțiune se pedepsește cu închisoare de la trei luni la trei ani, iar a doua cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Procurorii au un cerc de suspecți – actuali și foști angajați.

Mai mulţi indivizi, încă neidentificaţi, ar fi accesat ilegal automatele de dirijare a semafoarelor din 4 intersecții și le-ar fi poziționat pe verde atât pentru mașini, cât și pentru pietoni. „A fost risc de coliziune! Numai o minte bolnavă putea să facă așa ceva”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu. Primăria are un cerc de suspecți și făcut plângere penală.

Problemele ar fi apărut vineri la trecerea de pietoni din fața Policlinicii Titan. Atât semaforul pentru mașini, cât și cel pentru pietoni ar fi indicat culoarea verde. Problema a fost remediată după 20-25 de minute însă, a doua zi, ar fi reapărut și în alte trei intersecții.

Primăria Capitalei a făcut plângere penală, iar polițiștii au deschis o anchetă pentru identificarea celui care ar fi dereglat intenționat semafoarele.

Poliţia Capitalei a anunţat că se fac mai multe verificări în cazul accesărilor ilegale semnalate în sistemul de semaforizare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite