Dosarul morții lui Gigină, finalizat. Procurorul DNA a propus trimiterea în judecată a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea

1 mai 2018, 19:54

Potrivit unor surse judiciare, ancheta a fost finalizată încă de vinerea trecută. Procurorul de caz s-a încadrat în termenul fixat de instanța supremă: 1 mai.

Alex Costache, jurnalist Știrile TVR: „Potrivit acelorași surse, procurorul de caz a înaintat dosarul cu propunere de trimitere în judecată a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, către șeful său direct, care trebuie să confirme decizia. După aceea dosarul va merge pe masa judecătorilor„.

Fostul ministru Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu și ucidere din culpă. El ar fi beneficiat de coloana oficială cu motociclist antemergător deși nu avea dreptul.

În plus, anchetatorii susțin că fostul ministru ar fi determinat dispozitivul de însoțire să meargă foarte repede în oraș în condiții de ploaie, toamna târziu.

Fostul ministru se consideră însă nevinovat.

Ancheta a fost greoaie pentru că procurorii DNA au avut de audiat peste 60 de persoane, la cererea apărării.

Au fost făcute două expertize și s-a cerut declasificarea mai multor documente, printre care comunicarea dintre polițist și dispecerat.

La începutul lunii februarie, familia victimei a cerut prin avocat urgentarea cauzei, iar Înalta Curte a impus DNA un termen de 3 luni pentru finalizarea anchetei.

Carmen Gigină, mama polițistului mort în accidentul din 20 octombrie 2015, a declarat că familia nu a fost înștiințată de finalizarea anchetei.

Motociclistul Bogdan Gigină deschidea coloana oficiala a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea. Polițistul a căzut cu motocicleta în una din gropile de pe Calea Știrbei Vodă.

Coloana oficială îl însoțea pe ministru la întoarcerea acasă de la o unitate a SRI.

Scandalul declanșat de moartea tânărului, urmat de incendiul cumplit de la Colectiv, au dus la căderea Guvernului Ponta în noiembrie 2015.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite