Dosarul Mircea Drăghici: Peste 700.000 de lei cheltuiți, din subvenția de la stat a PSD. Și-a permis vacanțe exotice, împreună cu toate rudele

Fostul trezorier PSD Mircea Drăghici
Fostul trezorier PSD Mircea Drăghici
24 iulie 2022, 16:24

Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, a petrecut revelionul 2017-2018 în Republica Dominicană. A fost în vacanță cu soția și prietenii, notează procurorii în documentele din dosarul de la Tribunalul București.

La hotelul de 5 stele unde grupul a fost cazat într-o camera dublă pentru un sejur de 8 nopți, așa cum a avut Mircea Drăghici, care costă între 7.000 și 13.000 de euro.

Fostul trezorier al social democraților a achitat factura de peste 200.000 de lei cu bani din contul de subvenție alocată de stat pentru PSD și din alt cont al partidului. El nu a uitat să fie un gentleman și și-a trimis fetele și fosta soție, în vacanță de Revelion în Singapore și Bali.

În aprilie 2018, Mircea Drăghici a fost în vacanță în Cipru. Și nu singur, cu fiicele, soția, frații, cumnații, soacra și vecinii.

Conform dosarului constituit de DNA, Drăghici „A achitat 130.629,31 de lei din care 53.675,34 din contul de subvenție de la stat”.

În august 2018, Mircea Drăghici a fost la un hotel din Tenerife și a cheltuit din banii PSD aproape 6000 de euro doar la SPA, restaurant și beach club, după cum reiese din dosarul întocmit de procurorii DNA.

Fostul trezorier a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a acceptat o pedeapsă de 6 ani de detenție. El este deja în penitenciar fiind condamnat la 5 ani de închisoare într-un dosar similar. În declarațiile publice a pus acuzațiile pe seama unor atacuri la adresa PSD.

Ca să încheie acordul cu DNA, Mircea Drăghici a primit și două recomandări de la arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Calinic Argeșeanul și pilotul Titi Aur. În recomandarea lui Calinic Argeșeanul se arată că Mircea Drăghici e un bun creștin, a sprijinit bisericile și „a manifestat solicitudine față de ceilalți membri ai comunității”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite