DNA: Subvenție de la partid, folosită în scop privat. Liviu Dragnea și Irina Tănase au petrecut în Maldive cu bani scoși de la PSD, conform datelor din dosarul lui Mircea Drăghici

Liviu Dragnea și Irina Tănase au petrecut în Maldive cu bani scoși de la PSD
Liviu Dragnea și Irina Tănase au petrecut în Maldive cu bani scoși de la PSD
23 iulie 2022, 18:20

Pe 2 ianuarie 2019, fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, iubita lui de atunci, Irina Tănase și o prietenă a acesteia, au plecat într-o vacanță în Maldive, se arată în dosarul DNA de la Tribunalul București. Procurorii susțîn că (INTRĂ CARTON) cei trei au plecat la Sofia cu o aeronavă privată. La întoarcere, după 18 zile, au folosit același avion privat de la Istanbul la București. A costat peste 100 de mii de lei, (IESE CARTON) aproape 93.000 de lei chiria avionului și peste 7000 de lei costuri de degivrare. Banii au fost achitați din subvenția primită de PSD de la stat, arată procurorii.

Liviu Dragnea nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Însă, audiată la DNA că martor, prietenă Irinei a declarat că a făcut un credit și a achitat ea costurile aeronavei cu 10.000 de euro. Femeia susține că plătește rată de 1.300 de lei pe lună, deși a rămas între timp fără loc de muncă.

Procurorii DNA susțîn și că avioanele private cu care Liviu Dragnea s-a întors din Estonia și a plecat în Israel, în aprilie 2018, ar fi fost achitate de PSD din subvenția de la stat. Această deși avea bilete de avion de linie achitate de Camera Deputaților. În schimb, s-ar fi decontat sume mult mai mari, se arată în documentele DNA.

Agenția de turism a facturat de la PSD 166.422 lei, cu 70.935 lei mai mult decât suma plătită proprietarului aeronavei. PSD a închiriat aeronava în condițiile în care costurile de întoarcere în țară erau deja suportate de către Camera Deputaților și Senatul României.

La întoarcerea din Estonia, în aeronava privată a fost și președintele de atunci al Senatului Călin Popescu Tăriceanu. De altfel, acesta a fost audiat la DNA că martor. Și le-a declarat procurorilor că nu-și amintește dacă a venit cu avion privat sau de linie, de la Talin la București, și nici dacă era în același avion cu Liviu Dragnea.

Înregistrări din dosarul DNA:

„PROCUROR: Ați venit împreună cu dl. Liviu Dragnea de la Talin la București cu un avion privat?

TĂRICEANU: Nu îmi amintesc cu certitudine dacă am venit cu un avion privat sau de linie de la Talin la București și nici dacă eram în același avion cu dl. Dragnea sau nu.)

Informațiile apar în dosarul fostului trezorier al PSD, Mircea Drăghici, care și-a recunoscut faptele și a acceptat o pedeapsă de 6 ani de detenție. El este deja după gratii, că urmare a condamnării la 5 ani de închisoare într-un alt dosar. Acordul de recunoaștere a fost trimis pe masă unui judecător pentru confirmare și are pronunțarea pe 26 iulie 2022. PSD s-a constituit parte civilă și solicită recuperarea a peste 700.000 de lei, bani cheltuiți ilegal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite