Dosarele lui Radu Mazăre. Fostul primar susține că justiția este o „bătaie de joc”

21 mai 2019, 19:50

Fostul primar Radu Mazăre a fost adus la prânz la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă în lipsă, emis în ianuarie anul trecut în dosarul Polaris. Vizibil obosit, Radu Mazăre le-a spus judecătorilor că nu dorește să facă declarații. Din acest motiv, ședința a durat doar 10 minute.

A transmis, însă, de după gratii, printr-un comunicat, faptul că atât condamnarea lui, cât și ale celorlalți oameni din dosar, sunt nedrepte și revoltătoare: „Eu consider că asta nu e justiţie. E doar bătaie de joc! După ce am făcut puşcărie în Madagascar, acolo unde apelul deţinuţilor se făcea într-o curte cu pământ şi mizerie pe jos, crede oare cineva că nu o să supravieţuiesc în puşcăriile din România?”

Radu Mazăre are, deocamdată, de ispășit o pedeapsă de nouă ani pentru retrocedarea ilegală a unor terenuri. Unul dintre apărătorii fostului edil a anunțat că intenționează să ceară judecătorilor Înaltei Curți anularea acestei sentințe.

Dincolo de condamnarea definitivă, autoritățile trebuie acum să recupereze prejudiciul, care potrivit DNA, este de puțin peste 100 de milioane euro. Însă pe multe din terenurile retrocedate ilegal s-au construit locuințe, sedii ale unor companii, centre comerciale sau parcuri de distracții.

Unul dintre terenurile care fac parte din dosarul retrocedărilor este cel pe care s-a construit Aqua Parcul din Mamaia. Pe acest teren s-a desfășurat o adevărată afacere.

Fostul edil are mai multe dosare în curs de soluționare. Și încă două condamnări care nu sunt definitive, una pronunțată de Instanța Supremă la începutul acestei luni, de aproape 10 ani, și o alta, pe rolul instanțelor din Constanța, de șase ani.

Radu Mazăre este încarcerat la penitenciarul Rahova. Va sta în carantină 21 de zile, după care îi va fi stabilit regimul de detenție, dar și penitenciarul în care își va ispăși pedeapsa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite