Dosar penal pentru patru bărbaţi care au împușcat ilegal un urs. Braconajul a fost organizat de un cadru militar

16 mai 2022, 18:57

Totul a ieşit la iveală când animalul tranşat era transportat cu o maşină pe care poliţiştii au oprit-o în trafic. Cazul este cercetat de Parchetul Militar pentru că braconajul a fost organizat de un cadru militar. Atenţie, imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

La începutul acestui weekend, un subofițer de la o unitate militară de pe Valea Bârgăului a organizat o partidă de vânătoare ilegală împreună cu doi oameni de afaceri. Cei trei au reușit să împuște un urs pe fondul de vânătoare al Ocolului Silvic al Primăriei Municipiului Bistrița. Partida ar fi fost organizată cu complicitatea paznicului de vânătoare, au descoperit anchetatorii. Șeful acestuia susține că nu știe nimic.

După împușcarea ursului de peste 250 de kg, militarul a tranșat animalul și împreună cu câțiva localnici a intenționat să îl transporte, dar mașină a fost interceptată în trafic de polițiști. În autoturism au mai fost găsite arma folosită la împușcarea animalului, precum și alte două arme, dar și două dispozitive de observare și localizare a vânatului.

Animalul tranșat se află la  Direcția Sanitar-Veterinare din Bistrița, unde cel mai probabil va fi incinerat după ce se va efectua necropsia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite