Dosar penal in rem după moartea celor doi muncitori de la RADET. Șeful Regiei de distribuție a energiei termice a demisionat

30 ianuarie 2018, 09:22

Cel de-al doilea bărbat care și-a pierdut viața avea arsuri pe 97% din suprafața corpului, fiindu-i afectate și căile respiratorii. Acesta reușise să iasă din canal și a fost transportat la spital. Celălalt coleg al său a fost prins între țevi. Din cauza apei care avea o temperatură de peste 90 de grade și a aburului, pompierii nu au putut intra pentru a-l salva. Când a fost scos, muncitorul era deja fără viață.

Fiul muncitorului care a decedat astăzi și a venit la fața locului imediat ce a aflat vestea tragică spune că tatăl său se afla în timpul orelor suplimentare.

Reprezentații sindicatului reprezentantiv al RADET spun că accidentul a avut loc din cauza țevilor vechi de zeci de ani care au început să cedeze.

Mai multe anchete au fost începute în acest caz, iar principala întrebare este dacă muncitorii aveau sau nu echipamente care să îi protejeze suficient. În acest caz a fost deschis și un dosar penal.

 

ACTUALIZARE 16.50 Administratorul special al Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice, Răzvan Nițu, a demisionat.

ACTUALIZARE 14.40: Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, procurorii au deschis un dosar pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

ACTUALIZARE 13.03: Cel de-al doilea muncitor de la RADET rănit ieri în timpul unei intervenții a murit astăzi la spital.

”În urma consultului de specialitate s-a constatat faptul că pacientul este în stare critică, având arsuri de gradul IIB şi III pe aproximativ 97 la sută din suprafaţa corpului, cu suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare. Conform procedurilor, s-a efectuat intervenţia chirurgicală de urgenţă pentru toaleta primară a leziunilor de arsură și a plăgilor, precum şi pentru realizarea inciziilor de decompresie. Ulterior intervenţiei, pacientul a fost spitalizat în Secția de ATI, unde a fost supus unei terapii complexe de reechilibrare volemică, monitorizare activă a şocului post-combustional, tratament post-operator de susținere a funcțiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare hidroelectrolitică, analgezie multimodală, profilaxie anticoagulantă și a ulcerului de stres. Din păcate, cu toate eforturile medicilor, pacientul a decedat astăzi”, se arată într-un comunicat al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

Mai multe anchete simultane sunt în derulate: una a procurorilor, alta a inspectorilor ITM și una a regiei de distributie a energiei termice.

Aproape toată ziua, angajații RADET au lucrat la remedierea unei avarii în rețeaua de distribuție a căldurii în căminele facultății de Electrocnică din Bucureșți.

După ce au terminat reparația, doi dintre muncitori au intrat într-un cămin de intervenție pentru a deschide robinetul ce permitea încărcarea instalației de încălzire cu apă fierbinte. În acel moment, un racord a cedat și i-a suprins pe cei doi.

Din cauza aburului și a temeperaturii ridicate a apei – aproape 100 de grade Celsius – pompierii au ajuns cu greu la cea de a doua victimă.

După patru ore, salvatorii au reușit să-l scoată și pe cel de al doilea bărbat, care a rămas fără suflare în momentul exploziei.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite