Dosar penal în cazul copiilor lăsați de izbeliște de organizatorul unor tabere, în Japonia și SUA. Toți elevii s-au întors în siguranță acasă

28 iunie 2019, 21:03

Asociația condusă de Iulian Nicolae și Iuliana Ghinoiu organiza excursii în întreaga lume de aproape 15 ani. Prețurile erau atractive, spun părinții care și-au trimis copiii în tabere.

Din motive încă inexplicabile, Iulian Nicolae Ghinoiu a dispărut pe când se afla cu tinerii în tabăra din Japonia, cu doar câteva zile înainte să se întoarcă acasă.

La el au rămas toate biletele copiilor, așa că tinerii au fost nevoiți să se descurce pe cont propriu.

Când au aflat, părinții au făcut totul public pe conturile de socializare, dar nu au anunțat și poliția. Până acum, nu există nicio plângere înregistrată la Inspectoratul de poliție din Gorj.

Totuși, polițiștii s-au autosesizat.

Potrivit unor surse, soția președintelui asociației, Iuliana Ghinoiu, care a a revenit miercuri cu un grup de 6 copii din Japonia, a fost deja audiată de polițiști. Dar, de câte ori am contactat-o, a refuzat să comenteze situația.

Pe lângă suspiciunile de înșelăciune, anchetatorii au aflat că asociația nu avea licență, deși organiza excursii.

Părinții copiilor care au plătit alte bilete pot cere despăgubiri.

Pentru a evita astfel de situații, părinții trebuie să verifice agenția sau persoanele în grija cărora își lasă copiii. Se pot informa de pe internet sau pot suna la Ministerul Turismului.

O altă măsură de siguranță este să încheie o asigurare care să acopere costurile neprevăzute.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite