Dosar penal și amenda de 10 mii de lei pentru femeia din Hunedoara care nu a respectat autoizolarea

13 martie 2020, 08:40

Femeia a sosit în România pe 1 martie. Venea din zona Venetto, Italia, şi încă de la graniţă a fost informată că trebuie să rămână în casă timp de 2 săptămâni. Izonată. A fost monitorizată telefonic în fiecare zi. Totuși, la un moment dat a ieșit în oraș și chiar a ajuns la spitale din Petroșani.

A cerut consultaţii pentru dureri lombare. Dar nu a spus nimănui că vine dintr-o zonă cu carantină și că trebuia să stea închisă în casă. A şi fost internată într-un salon împreună cu mai multe persoane.

A recunoscut totul abia după ce jandarmii au găsit-o în spital. Marti, 10 martie, a venit şi rezultatul analizei la coronavirus: pozitiv.

Femeia a fost transportată la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Iar starea ei este stabilă. De atunci mai multe persoane cu care a intrat în contact au fost confirmate cu covid 19. Le-a transmit virusul.

La Spitalul din Petroșani a început o anchetă epidemiologică: zeci de persoane, despre care se știe că au intrat în contact direct cu pacienta, au fost testate. La 6 dintre ele, testele au fost pozitive: 3 cadre medicale și 3 paciente din salon, cu vârste cuprinse între 45 și 74 de ani.

Acum, toate aceste persoane sunt izolate. Secţia Neurologie a Spitalului Petroşani a fost închisă pentru dezinfecţie, iar 50 de cadre medicale, inclusiv de la Ambulanţă şi de la o clinică privată din Hunedoara, sunt izolate la domiciliu.

Pentru că nu respectat regimul de autoizolare la domiciliu, femeia a fost amendata cu 10 mii de lei si i s-a facut dosar penal. Risca intre 6 luni si 2 ani de inchisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia