Blocul din Sibiu, de pe care o tânără a căzut miercuri, în timp ce încerca să-şi facă un selfie, e cunoscut în rândul tinerilor pentru panorama pe care o oferă. Oricând se poate repeta tragedia. Fata a căzut de la etajul 9 şi a murit din cauza unei balamale care s-a desprins. Selfie-urile periculoase îi atrag ca un magnet pe tineri. Psihologii spun că adolescenţii iau decizia de a-şi face o poză spontan, fără să se gândească la riscuri.
Cei opt prieteni care voiau să îşi facă o fotografie de la înălţime au urcat pe acoperişul blocului. Au rupt grilajul şi balamalele uşii, ca să poată ajunge pe terasa blocului.
Denisa şi cei 7 prieteni ai ai ei s-au aşezat cu toţii pe marginea acoperişului, pentru a se fotografia. Numai Denisa s-a sprijinit cu spatele de balustradă, moment în care aceasta s-a desprins.
Tragedia putea fi, deci, mult mai mare. Şi nu sunt singurii care au urcat pe acoperiş. Blocul e cunoscut pentru că oferă o panorama a centrului vechi al Sibiului.
Psihologii spun că tinerii intuiesc pericolele la care se expun, dar, totuşi, riscă din dorinţa de a se integra în grupul de prieteni.
Potrivit unui studiu "Salvaţi copiii", 90% dintre minorii între 9 şi 18 ani au cel puţin un cont pe retele de socializare, pe care îl accesează în fiecare zi, timp de mai multe ore.
Un selfie periculos a făcut o victimă şi în Bucureşti, acum câteva zile. Un adolescent de 15 ani s-a electrocutat, în timp ce încerca să se fotografieze pe un pod feroviar din parc. Baiatul este şi acum în spital.
___________________________________
Adolescenta s-a sprijinit de balustradă, dar aceasta a cedat şi fata s-a prăbuşit de la etajul 9. Prietenii ei sunt în stare de şoc, iar poliţia a început o anchetă.
În ciuda intervenţiei rapide a echipajelor medicale, adolescenta nu a mai putut fi salvată. Acum, poliţiştii fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs tragedia.