Dorina Lazăr revine în funcția de manager al Teatrului Odeon

Dorina Lazăr revine în funcția de manager al Teatrului Odeon, aflat în subordinea Primăriei Capitalei. Anunțul a fost făcut de primarul general, Nicuşor Dan, care a semnat dispoziţia.

01 Aprilie 2021, 15:45 (actualizat 01 Aprilie 2021, 16:28) |
Dorina Lazăr / FOTO: tvr.ro

"Dorina Lazăr a fost demisă abuziv din această funcţie în 2017, iar anul trecut a câştigat procesul cu primăria pe această speţă. În ciuda deciziei definitive a instanţei, fosta conducere a PMB n-a făcut nimic pentru a pune în aplicare hotărârea judecătorească, lucrurile trenând excesiv. Am vorbit astăzi la telefon cu Dorina Lazăr şi m-am bucurat să-i pot da vestea bună pe care o aştepta de atâta vreme: începând de azi, este din nou managerul Teatrului Odeon. Îi doresc mult succes", a scris edilul general pe Facebook.

Agerpres reamintește că Primăria Municipiului Bucureşti anunţa în august 2017 încetarea contractului de management la Teatrul Odeon în cazul Dorinei Lazăr "ca urmare a nerespectării clauzelor contractuale".

Potrivit PMB, măsura a fost luată în baza raportului Corpului de control al primarului general, care a vizat, printre altele, "verificarea aspectelor organizatorice, financiare şi respectarea legalităţii privind încheierea şi derularea contractelor comerciale".

Pe 5 septembrie, Senatul UNITER a solicitat, într-o scrisoare deschisă transmisă primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, repunerea Dorinei Lazăr în funcţia de director al Teatrului Odeon, invocând meritele artistice şi manageriale ale actriţei, care slujeşte Teatrul Giuleşti-Odeon încă din 1969.

Ulterior, Dorina Lazăr a câştigat procesul cu Primăria Capitalei, instanţa anulând Dispoziţia nr.1181 din data de 24.08.2017 a Primarului Municipiului Bucureşti.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI