Dorel atacă clădirile istorice. Două imobile-monument au fost văruite în roz și gri fără nicio autorizare legală

5 aprilie 2017, 20:44

Calea Victoriei, numărul 22. Blocul Rosenthal, cândva Banca de Comerţ Exterior. Ieri, angajaţii au „înfrumuseţat” coloanele cu var alb, azi s-au răzgândit şi au dat cu gri. S-au gândit probabil că doar aşa pot acoperi afişele şi graffiti-urile de pe clădire. Nu s-au gândit însă ce rău fac imobilului din moment ce este monument istoric.

Blocul a fost construit în 1938 de Banca Naţională a României. Numele de Rosenthal i-a rămas de la magazinul de porţelanuri fine, care a existat acolo înainte de ridicarea imobilului. A avut mulţi proprietari, dar acum e în proprietatea publică a municipiului Bucureşti.

Prin intermediul unui răspuns oficial, Primăria Capitalei ne-a comunicat că văruirea clădirii este ilegală şi constituie infracţiune.

Poliţiştii locali trebuie să dea acum sancţiuni.

Tot pe Calea Victoriei, vizavi de Academia Română, alţi muncitori au simţit probabil nevoia de puţină culoare şi nu s-au mulţumit să văruiască doar gardul, ci şi o parte dintr-un perete.

Clădirea care a fost la un pas să arate ca o fondantă este clădirea fostului Cazino Victoria. Imobilul este şi el pe lista monumentelor istorice.

În timp ce la Bucureşti, astfel de clădiri sunt lăsate în voia sorţii, Palatul Cultural din Blaj a câştigat premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural 2017, la categoria conservare. A fost în competiţie cu aproape 200 de imobile din 40 de ţări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă