Dorel a lovit din nou. De data aceasta, a rupt o țeavă de gaze cu excavatorul. Câteva case au fost evacuate până când gazele au fost oprite

16 februarie 2022, 23:08

Dorel lovește din nou. De această dată la Piatra Neamț, unde muncitorul de pe un excavator a dat peste o țeavă de alimentare cu gaz. Au fost evacuate locuințele din apropiere, iar constructorul spune că această țeavă nu apare în planul de execuție.

Drumul care duce către localitatea Izvoare, la ieșirea din Piatra Neamț, a intrat în reabilitare, sub patronajul Consiliului Județean. Iar un excavator care făcea săpături a rupt o țeavă de gaze despre care se pare că nu știa. Reprezentanții firmei de construcții susțin că nici nu apare pe planurile puse la dispoziție de Consiliul Județean. Conducta de gaze alimentează două cartiere, unul de case, aflate la mică distanță de drum. Odată țeava ruptă, au fost alertaţi inclusiv pompierii, care au izolat zona cu ajutorul poliţiştilor locali.

Cpt Andrei Grancea, șeful Detașamentului de Pompieri, Piatra Neamț: Am constatat că în puțul în care se executau acele lucrări era un amestec exploziv și în apropiere sunt două gospodării din care am evacuat 7 persoane, dintre care 3 copii.

După ce a fost închisă conducta magistrală de gaze, muncitorii au reluat lucrul supravegheați de pompieri și de angajații distribuitorului de gaze. Reprezentanții Consiliului Județean nu au precizat până la această oră dacă ţeava ruptă apărea sau nu în planurile trimise constructorului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite