Dorel a lovit din nou. De data aceasta, a rupt o țeavă de gaze cu excavatorul. Câteva case au fost evacuate până când gazele au fost oprite

O țeavă de gaze a devenit coșmarul unui muncitor care făcea săpături pe un drum din Piatra Neamț. Susţine că existenţa conductei nu este menţionată în planurile de lucru, aşa că a rupt-o cu excavatorul. Era pericol de explozie, așa că imediat câteva case au fost evacuate, până când gazele au fost oprite și țeava refăcută.

16 Februarie 2022, 23:08 (actualizat 16 Februarie 2022, 23:26) Știrile TVR |

Dorel lovește din nou. De această dată la Piatra Neamț, unde muncitorul de pe un excavator a dat peste o țeavă de alimentare cu gaz. Au fost evacuate locuințele din apropiere, iar constructorul spune că această țeavă nu apare în planul de execuție.

Drumul care duce către localitatea Izvoare, la ieșirea din Piatra Neamț, a intrat în reabilitare, sub patronajul Consiliului Județean. Iar un excavator care făcea săpături a rupt o țeavă de gaze despre care se pare că nu știa. Reprezentanții firmei de construcții susțin că nici nu apare pe planurile puse la dispoziție de Consiliul Județean. Conducta de gaze alimentează două cartiere, unul de case, aflate la mică distanță de drum. Odată țeava ruptă, au fost alertaţi inclusiv pompierii, care au izolat zona cu ajutorul poliţiştilor locali.

Cpt Andrei Grancea, șeful Detașamentului de Pompieri, Piatra Neamț: Am constatat că în puțul în care se executau acele lucrări era un amestec exploziv și în apropiere sunt două gospodării din care am evacuat 7 persoane, dintre care 3 copii.

După ce a fost închisă conducta magistrală de gaze, muncitorii au reluat lucrul supravegheați de pompieri și de angajații distribuitorului de gaze. Reprezentanții Consiliului Județean nu au precizat până la această oră dacă ţeava ruptă apărea sau nu în planurile trimise constructorului.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 24°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 20°C 22°C
BRASOV 18°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI