Donald Tusk, la Sibiu: Nu există Europa fără stat de drept; este chintesența Europei. Emmanuel Macron: România trebuie să adopte toate valorile europene

Europa nu poate exista fără stat de drept, iar Bruxelles-ul este atent la tot ce se întâmplă în România în această privință!  Este unul dintre mesajele transmise de liderii Uniunii Europene, la finalul summit-ului de la Sibiu.

10 Mai 2019, 00:13 |
Mesaje de susținere a statului de drept
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat  că nu există Europa fără stat de drept, această valoare fiind 'chintesenţa Europei': "Astăzi, pentru noi toţi sau aproape pentru toţi, statul de drept este esenţa activităţii noastre politice şi va fi de asemenea în centrul atenţiei în viitoarele noastre documente, inclusiv Agenda strategică, fără niciun dubiu."

El a afirmat că nu există Europa fără stat de drept.

"Asta nu se întâmplă din cauza vreunei doctrine ideologice, nu. Aceasta este chintesenţa Europei ca entitate politică. Nu este rolul meu să intervin în probleme interne aici, în România, dar, din experienţa mea personală ştiu ceva - dacă eşti pregătit să aperi ideea statului de drept, atunci poţi fi optimist, dar doar atunci", a punctat Donald Tusk.

"Sunt tensiuni în România, deciziile  guvernului au fragilizat statul de drept. Comisia a spus-o de câte ori a avut ocazia, suntem vigilenţi la acest subiect. Preşedintele Iohannis a fost aici prezent, vigilent, puternic, pentru a menţine linia dreaptă. Cred că, pentru ca România să fie un stat puternic în UE, trebuie să adopte toate valorile europene, inclusiv independenţa justiţiei, şi tot ce ţine de statul de drept este foarte important pentru poporul român. Susțin pozițiile publice luate de președintele Iohannis în această privință", a declarat, la rândul său, președintele francez, Emmanuel Macron.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 17°C 17°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 12°C 16°C
CRAIOVA 16°C 18°C
BRASOV 14°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI