Donald Trump vrea să reformeze ONU. La Adunarea Generală participă și președintele Klaus Iohannis

18 septembrie 2017, 21:20

Se vorbește de multă vreme despre nevoia de reformare a ONU. Astăzi, Donald Trump a acuzat faptul că ONU și-a atins limitele potențialului din cauza birocrației și a prostului management. Ar fi nevoie urgent de o redefinire a modului în care funcționează organizația și, în primul rând, de o definire clară a misiunilor pentru menținerea păcii organizate sub egida ONU.

Donald Trump, președintele SUA: „Încurajăm toate statele membre să adopte o poziţie fermă la ONU, cu ochii îndreptaţi spre schimbare şi să nu rămână ancorate în metodele din trecut care nu au funcţionat”.

Mai multe va spune, cu siguranță, președintele SUA în discursul său foarte așteptat de marți, după deschiderea celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU.

Poziția României va fi prezentată, miercuri, de președintele Klaus Iohannis. Marți, șeful statului are programate mai multe întâlniri bilaterale cu lideri de state prezenți la New York din Europa și nu numai.

Joi, președintele Klaus Iohannis va merge la Philadelphia, unde se va întâlni cu reprezentanții comunității românești din zonă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite