CORESPONDENŢĂ DE LA WASHINGTON

Donald Trump va merge pe jos de la Congres până la Casa Albă, după ce va depune jurământul. Echipa TVR a străbătut deja drumul

Donald Trump se pregătește pentru cel mai important drum din viața lui: cel spre Casa Albă. Și nu este o metaforă. Dacă vremea o va permite, el va merge pe jos de la sediul Congresului până la noua reședință a familiei: Casa Albă. Mihai Melinescu și Sorin Eșeanu au străbătut şi ei acest drum, în plină febră a pregătirilor.

19 Ianuarie 2017, 19:50 (actualizat 09 Septembrie 2017, 16:15) |
Ziua cea mai lungă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Donald Trump își va începe ziua cu o cafea la Casa Albă împreună cu Barack Obama, apoi va merge la un serviciu religios, doar alături de familie și apropiați.

Donald Trump va jura pe Biblia pe care a jurat Abraham Lincoln, la fel cum a făcut și Obama, dar va folosi și o Biblie pe care a primit-o de la mama sa.

După discursul inaugural, urmează un dineu festiv la Congres și drumul de aproape doi kilometri până la Casa Albă.

Pennsylvania Ave este unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din capitala americană și dintre cele mai emblematice, pentru că face legătura dintre legislativ (Capitoliul) și Casa Albă. Și, prin tradiție, pe acolo trece drumul președintelui spre noua sa reședință.

Printre invitații la ceremonie se numără și fostul președinte Jimmy Carter. El este singurul care, acum exact 40 de ani, a parcurs întreaga distanță de doi kilometri și jumătate pe jos.

După tot acest drum lung, făcut cu mașina sau pe jos, dacă vremea o va permite, pe acolo va ajunge Donald Trump la viitoarea sa reședință.

Ceremoniile au depins de multe ori de vreme. În 1985 au fost minus 12 grade, așa că festivitățile pentru președintele Ronald Reagan s-au ținut în clădirea Capitoliului. Iar în 1961, la inaugurarea președintelui Kennedy, capitala Washington se lupta cu viscolul. Acum se anunță ploaie.

Rămâne de văzut cât vor merge pe jos Donald și Melania Trump.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI