Donald Trump susţine că Administraţia Obama i-a ascultat telefoanele. Republicanii îi cer dovezi, fostul preşedinte neagă acuzaţiile

5 martie 2017, 14:00

Într-o serie de mesaje pe Twitter, Trump scrie că, la solicitarea lui Obama, i-au fost ascultate telefoanele în luna octombrie, chiar înainte de alegeri. Preşedintele american nu a adus, însă, nicio dovadă.

Lindsey Graham, senator republican: „Sunt foarte îngrijorat de aluzia făcută de preşedintele nostru, şi anume că fostul preşedinte a comis o ilegalitate.”

Obama a negat vehement că ar fi dat vreun ordin în acest sens; rămâne, însă, de lămurit dacă nu ar putea fi implicat Departamentul de Justiţie în presupusa supraveghere a telefoanelor candidatului de atunci, Trump.

Acuzaţiile privind ascultarea convorbirilor lui Trump i-au înfuriat pe susţinătorii preşedintelui, care ieri au ieşit în stradă în mai multe oraşe, în semn de solidaritate cu deciziile luate până acum de actuala administraţie.

„Obama e un trădător. Cred că trebuie pus sub acuzare şi, dacă e condamnat, să primească pedeapsa cea mai severă”, spune un susţinător al actualului preşedinte.

Simultan, au avut loc şi de acum tradiţionalele marşuri împotriva lui Donald Trump. Singurul incident, cu ciocniri între susţinătorii preşedintelui şi cei anti, s-a înregistrat în California.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă