Donald Trump susține o depoziție în Manhattan, în faţa procurorului general din New York

Donald Trump
Donald Trump
13 aprilie 2023, 09:10

James a înaintat un proces civil la tribunalul de stat din New York, în Manhattan, în septembrie 2022, împotriva lui Trump şi a celor trei copii adulţi ai săi, pentru fraudă, acuzându-i că au declarat eronat valoarea proprietăţilor lor imobiliare pentru a obţine împrumuturi favorabile şi scutiri fiscale. La rândul său, Trump a dat-o în judecată pe James după demersul procurorului general împotriva sa.

Trump, care doreşte să revină la preşedinţia ţării după scrutinul din 2024, a fost pus sub acuzare şi de biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, la începutul lunii. Împotriva miliardarului american au fost formulate 34 de capete de acuzare privind falsificarea registrelor contabile în contextul acuzaţiilor potrivit cărora Trump ar fi aranjat plăţi către două femei înainte de scrutinul din 2016 pentru ca ele să nu facă publice presupusele relaţii sexuale pe care le-ar fi întreţinut cu Trump.

Trump şi-a dat în judecată fostul avocat, Michael Cohen

Fostul preşedinte american Donald Trump l-a dat în judecată pe fostul său avocat Michael Cohen, implicat în dosarul plăţilor către actriţa de filme pentru adulţi Stormy Daniels, la Miami, pentru că i-a cauzat „prejudicii mari reputaţiei” şi a cerut 500 de milioane de dolari drept reparaţii, a informat presa naţională, citată de EFE.

Echipa de avocaţi a lui Trump a intentat miercuri procesul la o instanţă federală din Districtul de Sud al Floridei pentru „încălcări multiple” ale lui Cohen în relaţia avocat-client şi îmbogăţire ilicită, printre alte acuzaţii.

În plângerea sa, Trump dă asigurări că fostul său avocat „l-a denigrat în cărţi, podcasturi şi declaraţii publice cu scopul de a câştiga bani şi notorietate” de pe urma sa.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite