Donald Trump se apropie de un nou scandal, de tip Watergate

17 mai 2017, 21:05

Încrederea americanilor în Trump a scăzut sub 40% în timp ce republicanul John McCain vorbeşte despre un nou scandal politic de tip Watergate. Este cel mai mic scor înregistrat de un preşedinte american în toată istoria. Acuzaţiile la adresa sa au pornit de la un memoriu scris de fostul director al FBI la care a avut acces o sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Este exact motivul pentru care deputaţii republicani şi democraţi au cerut să vadă raportul scris de James Comey până pe 24 mai.

John McCain, senator republican: „Cred că se apropie de dimensiunea şi intensitatea afacerii Watergate şi a altor scandaluri politice. Este un proces care s-a pus în mişcare şi în fiecare zi apare ceva nou în această situaţie nefericită. Vedeţi, prieteni, niciunul dintre noi, indiferent de culoarea politică, indiferent de ce simţim faţă de Trump, credem că nu este bine pentru SUA”.

În privinţa informaţiilor dezvăluite şefului diplomaţiei ruse, liderul de la Kremlin are propria variantă.

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: „Voi fi nevoit să îl sancţionez pentru că nu mi-a împărtăşit aceste secrete. Nici mie, nici reprezentanţilor serviciilor secrete. Foarte rău pentru el. Mai mult, dacă administraţia SUA consideră necesar, suntem gata să oferim înregistrarea discuţiilor dintre Trump şi Lavrov”.

Un consilier al preşedintelui a precizat că este vorba de o stenogramă, şi nu de o înregistrare audio. Unul dintre cei mai influenţi senatori republicani, Marco Rubio, a spus că nu are încredere în mesajele lui Putin: „Dacă ar veni un ataşament la un mesaj electronic, nu l-aş deschide”.

La rândul lor, democraţii vor să forţeze crearea unei comisii independente de anchetă a activităţii preşedintelui Trump.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite