Donald Trump pledează pentru redeschiderea școlilor înainte de vacanța de vară

Preşedintele american Donald Trump a pledat luni pentru redeschiderea unor şcoli înainte de vacanţa de vară, dar a subliniat că decizia în acest sens le va reveni guvernatorilor de state, informează marţi AFP.

28 Aprilie 2020, 08:56 (actualizat 28 Aprilie 2020, 08:58) |
Donald Trump

"Cred că vom vedea numeroase şcoli redeschise chiar şi pentru o perioadă scurtă şi aceasta va fi un lucru bun", a declarat Trump în timpul unei conferinţe de presă de la Casa Albă.

"Tinerii par să se descurce bine" în faţa noului tip de coronavirus, a subliniat miliardarul republican.

Majoritatea şcolilor americane au fost închise în urmă cu mai multe săptămâni în cadrul măsurilor de izolare menite să stăvilească pandemia, ceea ce, la fel ca în alte ţări ale lumii, complică lucrul de acasă pentru numeroşi părinţi.

În pofida acestor măsuri, pandemia a avansat rapid în SUA, unde se înregistrează aproape 1 milion de contaminări şi 56.000 de morţi. Însă, ea pare să încetinească şi preşedintele Trump, nerăbdător să relanseze economia, a prezentat în urmă cu circa 10 zile un plan de repornire a ţării.

În strategia susţinută de Casa Albă, şcolile ar urma să fie redeschise abia într-o a doua etapă, după cel puţin 15 zile de la reluarea altor activităţi economice.

Însă Donald Trump pare să fi modificat luni acest calendar. "Ştiu că unii guvernatori nu sunt încă gata să-şi deschidă statele, dar ar putea fi gata să-şi deschidă şcolile, este alegerea lor", a spus Trump.

Mai multe ţări europene, printre care Danemarca şi Norvegia, şi-au deschis deja sălile de cursuri, iar altele ar urma să le deschidă în viitorul apropiat, cum sunt Franţa şi Olanda, începând de la 11 mai, pentru grădiniţe şi clasele primare.

În pofida precauţiilor anunţate, unii părinţi şi profesori rămân îngrijoraţi, iar Parisul a trebuit să anunţe că revenirea la şcoală se va face pe o bază voluntară.

 

 

sursa

agerpres.ro

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 17°C 17°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 12°C 16°C
CRAIOVA 16°C 18°C
BRASOV 14°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI