Donald Trump le-a spus tinerilor cercetași că valorile lor sunt valorile Americii

25 iulie 2017, 18:58

Cercetaşilor de toate vârstele reuniţi în West Virginia, la mică distanţă de capitala Washington, Donald Trump le-a spus că lasă puţin deoparte luptele politice. Câteva minute mai târziu, folosea sintagma care l-a făcut celebru ca să-i amintească secretarului pentru Sănătate că trebuie să-i ralieze pe congresmeni în sprijinul său.

DONALD TRUMP, preşedintele Statelor Unite: „A propos, o să obţii voturile, da? Ar trebui să le obţină. Altfel o să-i spun „Tom, te dau afară!!”

Preşedintele american nu s-a putut abţine nici de la un comentariu acid la adresa presei şi notoria formulare Fake Newa – ştirile false.

DONALD TRUMP, preşedintele Statelor Unite: „Presa mincinoasă va spune că preşedintele Trump a vorbit în faţa unei mici adunări a Cercetaşilor. Asta este o mulţime impresionantă. Presă falsă, ştiri false!!”

Presa a scris că la învestirea lui Donald Trump, la începutul anului, au fost cu mult mai puţini participanţi decât la predecesorul său Barack Obama. Administraţia neagă în continuare vehement afirmaţia, în ciuda fotografiilor evidente – şi spune că marile trusturi de presă s-au unit împotriva preşedintelui.

DONALD TRUMP, preşedintele Statelor Unite: „A propos, care credeţi că sunt şansele ca această mulţime incredibilă, un record, să fie arătată la televizor? Unu la sută, doi la sută?”

Şi din nou, o şarjă la adresa lui Barack Obama, una din ţintele predilecte ale preşedintelui, în ciuda regulii nescrise din Statele Unite ca liderii de la casa Albă să nu-şi critice predecesorii, şi nici viceversa.

DONALD TRUMP, preşedintele Statelor Unite: „A propos, doar o întrebare, a venit vreodată preşedintele Obama la o asemenea reuniune?”

Nu. Deşi în America şeful statului este liderul de onoare al Cercetaşilor, deşi a fost el însuşi cercetaş în copilărie, Barack Obama nu a fost la o asemenea reuniune, numită „jamboree”. Predecesori de-ai săi au participat; dl Obama a motivat că nu vrea să dea o conotaţie politică reuniunii care se ţine doar o dată la patru ani. Cercetaşii din America au aproximativ două milioane de membri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă