Donald Trump: Întrevederea cu Vladimir Putin a fost „formidabilă”

Vladimir Putin - Donald trump prima întâlnire
Vladimir Putin - Donald trump prima întâlnire
8 iulie 2017, 11:33

„Întrevederea a fost formidabilă”, a declarat Donald Trump  la începutul unei întâlniri cu premierul britanic Theresa May, în a doua zi a summitului G20 ce se desfăşoară la Hamburg, în Germania.

Prima întâlnire dintre preşedinţii Rusiei şi SUA, Vladimir Putin şi Donald Trump, a avut loc  vineri seara la Hamburg, în marja summitului G20, și a durat proape două ore şi jumătate.

La întâlnirea dintre Putin şi Trump au asistat ministrul de externe rus Serghei Lavrov şi secretarul de stat american, Rex Tillerson.

Atât oficiali americani, cât şi oameni din anturajul lui Vladimir Putin spun că la discuţii a fost o atmosferă constructivă. Iar cei doi lideri au chimie şi au stabilit imediat o legătură, declara secretarul de stat american, Rex Tillerson.

Preşedintele SUA, Donald Trump: “Aşteptăm cu interes să se întâmple multe lucruri pozitive pentru Rusia şi pentru Statele Unite şi pentru toţi ceilalţi. Este o onoare să fiu aici, împreună cu dvs”.

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin: “Sunt încântat să vă întâlnesc personal, domnule preşedinte. Aşa cum aţi spus, sper ca întâlnirea noastră să fie fructuoasă”.

Cei doi șefi de stat au ajuns și  la un acord privind o încetare a focului în sud-vestul Siriei. Acordul va intra în vigoare duminică la miezul zilei, ora locală, relatează agențiile internaționale de presă care îl citează pe ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Donald Trump și Vladimir Putin s-au angajat să acţioneze pentru ca ‘toate părţile’ implicate în conflict să respecte acordul de încetare a focului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite