Donald Trump în Japonia: întrevederi cu Împăratul Akihito și premierul Shinzo Abe, discuții despre schimburi comerciale și Coreea de Nord

6 noiembrie 2017, 22:25

Două zile incredibile în care liderul de la Casa Albă a trecut cu brio testul întâlnirii cu Împăratul Akihito. După strângerea de mână protocolară, Donald Trump a înclinat ușor din cap. Un gest salutat mai ales de internauții care l-au criticat în trecut pe Barack Obama că s-a înclinat mult prea mult în fața împăratului nipon. De critici nu a scăpat nici Donald Trump.

Ziariștii și oponenții președintelui s-au grăbit să spună că liderul de la Casa Albă nu a avut răbdare să hrănească, cu o lingură, așa cum o cere tradiția, peștii dintr-un iaz. Imaginile anulează însă orice comentariu tendențios pentru că e evident că premierul Shinzo Abe a fost primul care a golit cutia.

Trecând însă peste aceste momente, la Tokio s-a discutat cu cărțile pe față despre schimburile comerciale dintre cele două țări care, în viziunea lui Donald Trump, nu sunt echitabile.

Au discutat și despre nevoia Japoniei de a fi sub umbrela americană nucleară în fața amenințării nord coreene, dar și despre dotarea Japoniei cu sisteme antirachetă de ultimă generație.

Și cum următoarea oprire a președintelui american este Coreea de Sud, ce alt mesaj mai potrivit ar fi putut lansa Prima Doamnă a Americii?! Melania Trump a participat la un curs de caligrafie japoneză. Semnul pe care l-a învățat înseamnă pace.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite