Donald Trump îl numeşte pe ginerele său, Jared Kushner, consilier principal la Casa Albă

Numire inedită în echipa care se va instala la Casa Albă după 20 ianuarie. Ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, va ocupa postul de consilier principal. La 36 de ani are o avere colosală, iar mulţi se întreabă în ce măsură numirea nu încalcă legea antinepotism. În acelaşi timp, un raport al Consiliului Naţional de Informaţii avertizează că administraţia Trump se va confrunta cu un risc crescut de conflicte internaţionale, fără precedent de la Războiul Rece.

10 Ianuarie 2017, 19:44 (actualizat 10 Ianuarie 2017, 20:07) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Jared Kushner, consilier principal la Casa Albă "

Este o onoare să-mi servesc ţara, a fost prima reacţie a tânărului milionar, când Donald Trump a anunţat numirea sa într-un post cheie la Casa Albă.

Jared Kushner a moştenit de la tatăl său un imperiu imobiliar, iar la 26 de ani a dat aproape 2 miliarde de dolari pe turn din Fifth Avenue, la câţiva metri distanţă de Trump Tower.

Locul său la dreapta viitorului preşedintele american s-a consolidat în recenta campanie, pe care a condus-o din umbră.

Are cu Ivanka Trump 3 copii şi o relaţie specială. Donald Trump are mare încredere în el, în pofida lipsei de experienţă politică.

Donald Trump, preşedintele ales al SUA,  noiembrie 2016:  "Jared este un dezvoltator imobiliar de succes. Dar cred că îi place politica mai mult decât afacerile. Nu ştiu ce să vă spun. Şi este foarte bun la politică. Este un tânăr minunat."

Jared Kushner are un rol-cheie în numirile făcute de Donald Trump şi va acoperi la Casa Albă atât probleme de politică internă, cât şi externă, în special relaţia cu Orientul Mijlociu. El a renunţat la salariu pe durata postului, iar avocatul său spune că legile federale în materie de etică vor fi respectate.

Între timp, un raport al Consiliului de Informaţii scoate în evidenţă factorii ce conturează un viitor apropiat dificil şi întunecat: politici mai agresive din partea Rusiei, terorism, conflicte regionale, declinul valorilor democratice sau reaşezarea sferelor de influenţă.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI