Donald Trump: Forțele kurde ar putea elibera, în mod deliberat, militanți ai rețelei Stat Islamic

Donald Trump
Donald Trump
14 octombrie 2019, 16:35

Duminică, forțele kurde din nordul Siriei au transmis că păzirea deținuților suspectați de legături cu rețeaua teroristă Stat Islamic nu mai este o prioritate pentru ei, în contextul conflictului armat cu forțele turce.

Ca urmare a evoluțiilor armate din Siria, kurzii au anunțat evadarea unui număr însemnat de membri ai Stat Islamic, aflați sub controlul lor, avertizând asupra posibilității organizației teroriste de a se reactiva.

Președintele american Donald Trump a declarat, prin intermediul mai multor postări pe Twitter, că „forțele kurde i-ar putea elibera pe unii (kurzi, n.red.) pentru a ne implica noi. Pot fi ușor recapturați de către Turcia sau Uniunea Europeană, de unde mulți dintre ei au venit, dar trebuie să se miște rapid”.

În ceea ce privește perspectiva Turciei, președintele Recep Tayyip Erdogan consideră anunțurile făcute de kurzii sirieni privind numărul de prizonieri evadați sunt doar o modalitate de „dezinfromare” pentru a provoca Statele Unite și țările occidentale.

Administrația de la Casa Albă a anunțat, duminică, impunerea de sancțiuni economice Turciei, posibil încă din această săptămână, pentru incursiunea sa în nordul Siriei. Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o „zonă de securitate” în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă