Donald Trump face primul pas spre recunoașterea victoriei lui Biden. Președintele ales a nominalizat alți doi membri ai viitoarei echipe: John Kerry și Anthony Blinken

24 noiembrie 2020, 20:56

Echipa lui Biden va avea acces și la birouri oficiale. Semicapitularea lui Trump a avut loc după ce a pierdut lupta în justiție în mai multe state importante, în special în Michigan.

Joe Biden și vicepreședintele ales, Kamala Harris, au participat la o reuniune virtuală a primarilor din Statele Unite organizată la Wilimgton, Delaware. Cei doi s-au așezat la o distanță de siguranță și au discutat în sistem teleconferință cu 49 de reprezentanți ai diverselor comunități.

Biden a profitat de ocazie pentru a anunța câțiva dintre viitorii membri ai administrației sale. Printre cei mai cunoscuți sunt John Kerry, care va coordona politica în domeniul combaterii schimbărilor climatice, și Anthony Blinken, nominalizat să conducă diplomația americană. Întrebat de reporteri dacă se așteaptă ca republicanii să-i pună obstacole, Joe Biden a răspuns încrezător „Râdeţi de mine?”

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite