Donald Trump despre summitul cu liderul Coreei de Nord: dacă se va întâmpla, va rămâne probabil în Singapore, la aceeaşi dată – 12 iunie

Donald Trump
Donald Trump
26 mai 2018, 15:48

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, vineri seară, că SUA au avut ‘discuţii productive’ despre desfăşurarea summitului din 12 iunie cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un. Totul, la numai o zi după ce a anulat întâlnirea, invocând ‘ostilitatea făţişă’ a Phenianului.

Avem discuţii foarte productive cu Coreea de Nord privind restabilirea summitului care, dacă se va întâmpla, va rămâne probabil în Singapore, la aceeaşi dată, 12 iunie, şi, dacă va fi necesar, va fi prelungit şi după această dată”, a scris Trump pe Twitter.

Joi, Donald Trump a anunţat că anulează summitul cu preşedintele nord-coreean, Kim Jong Un, care era planificat pentru data de 12 iunie, la Singapore.

Anunțul anulării summit-ului a fost făcut printr-o scrisoare adresată de președintele SUA liderului de la Phenian, în care se face referire și la capabilitățile nucleare.

Președintele SUA a scris în mesajul adresat lui Kim Jong Un despre „un moment cu adevărat trist în istorie” și despre „o oportunitate ratată”. El a subliniat că aștepta cu nerăbdare întâlnirea cu liderul nord-coreean, pe care îl îndeamnă să îl contacteze dacă se răzgândește.

„Am fost informați că întâlnirea a fost cerută de Coreea de Nord, dar asta a fost total lipsit de relevanță pentru noi. Așteptam cu mare nerăbdare să fiu acolo cu dvs. Din păcate, din cauza extraordinarei furii și a ostilității deschise afișate în cea mai recentă declarație a dvs., simt că nu este potrivit, în acest moment, să avem această întâlnire îndelung planificată”, subliniază Donald Trump în mesajul dat publicității.

„Vă informez, așadar, prin prezenta scrisoare că, spre binele ambelor părți dar în detrimentul lumii, summitul de la Singapore nu va avea loc. Vorbiți despre capacitățile dvs. nucleare, dar ale noastre sunt atât de masive și de puternice, încât mă rog lui Dumnezeu să nu fie nevoie să fie folosite vreodată”, a adăugat președintele SUA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă