Donald Trump: „Cu sau fără vaccin, ne revenim şi redeschidem!” Președintele american anunță un proiect științific de amploare

16 mai 2020, 22:02

Găsirea unui vaccin este o adevărată cursă contra cronometru și marea speranță în lupta împotrivă noului coronavirus. Președintele Trump a anunțat un nou proiect științific foarte ambitios, atât ca amploare, dar și ca obiective.

Atingerea acestui obiectiv este extrem de importantă, dar nu vitală. După două luni de blocaj, președintele Trump este clar cu privire la planurile de repornire economică: „Vreau să fiu foarte clar. Este foarte important, cu sau fără vaccin, ne revenim şi redeschidem.”

Mai multe state au început deja acest proces. În New Jersey s-au redeschis primele plaje, în Ohio micile afaceri, inclusiv patiserii și frizerii, primesc din nou clienți, iar în California este primul weekend după două luni când se poate lua masa în oraș.

Guvernatorii locali decid când și cum relaxează măsurile, iar acolo unde acest lucru nu se întâmplă, oamenii continuă să protesteze. SUA este țara cea mai afectată de COVID, atât sanitar, dar și economic: peste 35 de milioane de oameni, 15 la sută din forță de muncă a țării, au devenit șomeri de la debutul epidemiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite