Donald Trump afirmă că ar putea fi arestat. Republicanii fac apel la calm

21 martie 2023, 10:39

Sunt măsuri excepționale de securitate, atât în capitala federală, cât și la New York, unde poliția a împrejmuit cu garduri zona din fața tribunalului din Manhattan, unde ar putea fi adus Donald Trump.

Republicanii, majoritari în Camera Reprezentanților, cer procurorului din Manhattan documente și dovezi privind eventuală încălcare a legii de către Donald Trump.

Fostul președinte a postat recent pe rețelele de socializare un mesaj în care anunță că marți ar putea fi arestat și le cerea susținătorilor lui să protesteze. Republicanii însă, chiar dacă afirmă că acțiunea din justiție împotriva lui Trump e motivată politic, fac apel la calm.

McCarthy: Indiferent de ce se întâmplă, dacă se va întâmpla, că poate nu se întâmplă, vrem să fie linişte şi calm. Nimeni nu vrea violenţă sau să facă rău celorlalţi.

Trump este acuzat că, înaintea alegerilor din 2016, ar fi cumpărat tăcerea unei starlete porno, nume de scena Stormy Daniels. Femeia susține că a avut o aventură cu Trump.

Fostul președinte a negat. Totuși, prin avocatul său de atunci, i-a dat actriței 130 de mii de dolari ca să tacă. Asemenea plăți sunt perfect legale în Statele Unite.

Problema, pentru Trump, este că a dat acei bani din fondurile de campanie, sub pretextul consultațiilor juridice. Deci ar fi un fals în acte.

Susținătorii săi, inclusiv juriști, spun că e vorba de o contravenție, nu de o infracțiune și că acțiunile procurorului districtual din Manhattan sunt dictate de partidul democrat.

Trump și a anunțat candidatura pentru prezidențialele americane de anul viitor. Sondajele arată că se bucură de sprijin în rândul partidului republican pentru a primi nominalizarea. Însă un adversar redutabil ar putea fi guvernatorul de Florida, Ron DeSantis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite