Donald Trump a răspuns în scris la întrebările din ancheta referitoare la amestecul Rusiei în alegerile din SUA

Donald Trump
Donald Trump
17 noiembrie 2018, 15:09

Donald Trump a menţionat pentru reporterii de la Casa Albă că a răspuns personal.

Președintele SUA, Donald Trump: ‘Avocaţii mei nu scriu răspunsuri. Eu scriu răspunsuri. Mi s-au pus o serie de întrebări. Am răspuns la ele foarte uşor‘.

Trump nu a precizat când vor trimite consilierii săi juridici răspunsurile către anchetatori.

Referitor la conţinutul întrebărilor, Trump a sugerat că formulările ar putea fi alese cu scopul de a permite acuzaţii de sperjur; el a afirmat că este sigur că sunt capcane, ‘deoarece, ştiţi, lor le place să prindă oamenii’. ‘Trebuie să ai întotdeauna grijă când răspunzi, cu oameni care probabil au intenţii rele’, a adăugat el.

Robert Mueller încearcă să stabilească dacă membri din echipa de campanie electorală a lui Trump au complotat cu Moscova şi dacă preşedintele a încercat să obstrucţioneze ancheta în mod ilegal.

Săptămâna trecută, Trump l-a demis pe procurorul general al SUA, Jeff Sessions, pe care îl criticase de mai multe ori pentru refuzul acestuia de a coordona ancheta independentă.

În locul lui Sessions, preşedintele l-a desemnat ca interimar pe Matthew Whitaker, şeful de cabinet al procurorului general, şi nu pe adjunctul Rod Rosenstein. Decizia a fost contestată în instanţe, inclusiv la Curtea Supremă a Statelor Unite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă