Donald Trump a plătit doar 750 de dolari impozite în două decenii

Donald Trump
Donald Trump
28 septembrie 2020, 09:07

Într-un raport pe care Trump l-a caracterizat drept „fake news”, Times a spus că președintele nu a plătit nici impozite pe venit în 10 din ultimii 15 ani până în 2017, în ciuda faptului că a primit 427,4 milioane de dolari până în 2018 din programe de televiziune și alte licențe.

Informațiile vin cu puțin mai mult de o lună înainte de alegerile din 3 noiembrie unde Trump concurează cu democratul Joe Biden. Democrații s-au grăbit să-l zugrăvească pe Trump drept un evazionist și au ridicat întrebări cu privire la imaginea sa de om de afaceri priceput.

Numind raportul „știri false” la o conferință de presă de la Casa Albă, Trump a invocat un audit în desfășurare ca fiind motivul pentru informașiile incomplete. Într-o declarație adresată Times, Alan Garten, un avocat al organizației Trump, a declarat că Trump a plătit milioane de dolari în impozite în ultimul deceniu.

Refuzul constant al lui Trump de a-și face publice impozitele a fost o abatere de la practica standard pentru candidații la președinție. În prezent, el se află într-o bătălie legală cu procurorii din New York și cu democrații din congres pe această temă.

El a admis anterior că preferă să-și reducă la minimum factura fiscală.

The Times a raportat că Trump a reușit să-și minimizeze factura fiscală raportând pierderi mari în imperiul său de afaceri. Articolil arată că președintele a raportat pierderi de 47,4 milioane de dolari în 2018, în ciuda faptului că a avut venituri de cel puțin 434,9 milioane de dolari. Times a subliniat că documentele dezvăluie doar ceea ce Trump a spus guvernului despre afacerile sale și nu prezintă adevărata sa avere.

The Times spune că a obținut date privind declarațiile fiscale care acoperă peste două decenii pentru Trump și companiile din cadrul organizației sale de afaceri.

The Times a raportat, de asemenea, că Trump a fost implicat în prezent într-un audit al IRS – fiscul american – pe zece ani, în urma unei rambursări de 72,9 milioane de dolari pe care a solicitat-o după ce a declarat pierderi mari. Dacă IRS se pronunță împotriva acestuia în cadrul auditului respectiv, ar putea fi nevoit să plătească peste 100 de milioane de dolari, potrivit ziarului.

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite