Donald Trump a ordonat reducerea efectivelor militare americane din Afganistan şi Irak

17 noiembrie 2020, 21:55

Președintele ales, Joe Biden, s-a întâlnit cu mai mulți consilieri după acest anunț. În această seară, ambasada SUA din Bagdad a fost ținta unui atac cu rachete.

Pentagonul a anunțat retragerea a 2000 de militari din Afganistan și a 500 de militari din Irak. Decizia președintelui Trump vine pe final de mandat și, potrivit consilierului sau pe securitate, reprezintă o promisiune pe care a făcut-o americanilor la începutul mandatului.

Noul secretar al Apărării, numit de Donald Trump cu câteva zile în urmă , s-a referit la repoziționarea forțelor din cele două țări și la decizia președintelui de a-i aduce acasă, cităm, pe bravii soldați.

Pe 20 ianuarie, ar urma să-și preia, oficial, mandatul Joe Biden, președintele ales. Secretarul Apărării a declarat că i-a informat pe membrii Congresului și pe aliați despre planurile retragerii din Afganista și Irak.

Președintele ales, Joe Biden, s-a întâlnit cu mai mulți consilieri ai săi după anunțul Pentagonului, în condițiile în care nu primește, oficial, informări din partea administrației Trump. La Bagdad, 4 rachete au căzut în așa numită zonă verde, unde se află clădiri guvernamentale și ambasade. Una a căzut în apropierea ambasadei SUA. Nu s-au înregistrat victime. Sistemul de apărare antirachetă american s-a declanșat imediat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite