Donald Trump a făcut o vizită istorică la Zidul Plângerii. Este primul președinte american în funcție care vizitează Orașul Vechi

22 mai 2017, 18:01

Președintele Donald Trump a făcut o vizită istorică la Zidul de Vest al Ierusalimului, și a stat fața celui mai sfânt loc unde evreii se roagă și rotesc câteva cuvinte înainte de a introduce un bilețel între pietrele zidului, potrivit Reuters.

Trump a fost însoțit de Rabinul Zidului de Vest, Shmuel Rabinowitz, care a declarat la  Radio Israel că a recitat doi psalmi împreună cu liderul american. S.U.A. Unul dintre ei, Psalmul 122, vorbește despre Ierusalim ca despre un „oraș al unității”.

Reuters notează că președintele a fost însoțit în vizită de ginerele său,  Jared Kushner,  evreu ortodox, care a mers la zid imediat după Donald Trump și și-a spus rugăciunile. Amândoi au purtat kippah – acoperământul pentru cap purtat de evreii religioși, dar și de persoane de altă religie, în semn de respect.

(w620) Donald Tru

Israelul consideră întreg Ierusalimul ca fiind capitala sa indivizibilă, un statut care nu este recunoscut internațional. Palestinienii vor să stabilească în partea estică a orașului capitala statului la care ei aspiră. Donald Trump a promis în timpul campaniei sale electorale să mute ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim și să recunoască Ierusalimul drept capitală a Israelului, notează Agerpres.

Preşedintele Donald Trump a ajuns azi în Israel, a doua etapă a primului său turneu în străinătate. La Tel Aviv, liderul de la Casa Albă a fost primit cu cele mai înalte onoruri, deşi prezenţa lui Donald Trump a fost contestată inclusiv de membrii cabinetului Benjamin Netanyahu.

Citește și Donald Trump a ajuns în Israel. Ceremonia de primire a fost scurtată, la cererea Casei Albe

Donald Trump, în Țara Sfântă. Președintele american a promis în campania electorală că va muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite