Donald Trump a ajuns la Varșovia. Polonezii speră că președintele american va convinge Congresul să le ridice vizele

Preşedintele Donald Trump și-a început vizita de o zi în Polonia, care prefațează participarea la summit-ul G 20, de la Hamburg. E mare emoție în randul polonezilor, care aşteaptă o promisiune clară că va convinge Congresul să ridice vizele de călătorie pentru polonezi şi angajamentul că îi va apăra de ruşi.

05 Iulie 2017, 20:45 (actualizat 06 Iulie 2017, 11:08) Știrile TVR |

Vizita de o zi în Polonia prefațează participarea lui Trump la summit-ul G20, de la Hamburg.  E mare emoție în rândul polonezilor, care speră două lucruri: o promisiune clară că Trump va convinge Congresul să ridice vizele de călătorie pentru polonezi și angajamentul că îi va apăra de ruși.

Faptul că Trump a ales Polonia pentru prima sa vizită - în plan bilateral - se datorează și puternicului lobby polonez din America. Peste Ocean, comunitatea de polonezi e foarte mare și foarte influentă și de regulă votează pentru republicani.

Trump se întâlnește tete-a-tete cu președintele Poloniei, Andrez Duda, și participă la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări - o nouă inițiativă regională menită să lege economic și energetic nordul și sudul - de la Marea Baltică, la Adriatica, până la Marea Neagra. Președintele american va încerca să-i convingă pe europeni să cumpere gaz natural lichefiat din Statele Unite, pentru a-și reduce dependența de gazul rusesc.

"Klaus Iohannis participă la Summitul "Inițiativei celor Trei Mări""

VIDEO
Polonezii îl așteaptă pe Donald Trump
Agenții Secret Service au împânzit hotelul unde va înnopta Donald Trump - de fapt toată zona - încă de acum o săptămână.

Faptul că Trump a ales Polonia pentru prima sa vizită - în plan bilateral - se datorează și puternicului lobby polonez din America. Peste Ocean, comunitatea de polonezi e foarte mare si foarte influentă și, de regulă, votează pentru republicani. În trei state cheie, voturile polonezilor au fost decisive pentru victoria lui Trump la Casa Albă. În pofida unor critici din partea europenilor, care nu văd cu ochi buni prietenia dintre rebelul Uniunii, Polonia, și imprevizibila administra'ie americană.

Această vizită e un succes diplomatic al guvernului de la Varșovia. Trump se întâlnește joi tête-à-tête cu președintele Poloniei, Andrzej Duda, și participă la summit-ul celor trei mari - o nouă initiativa regionala menita sa lege economic si energetic nordul si sudul - de la Marea Baltica, la Adriatica, pana la Marea Neagra.

Președintele american va încerca să-i convingă pe europeni să cumpere gaz natural lichefiat din Statele Unite, pentru a-și reduce dependența de gazul rusesc.

Polonia a făcut deja primele importuri. Apoi are loc momentul cel mai așteptat de polonezi: Trump li se va adresa direct, în Piața Krasinski - un simbol al eroismului polonezilor de-a lungul istoriei.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI