Donald Trump a ajuns în Israel. Ceremonia de primire a fost scurtată, la cererea Casei Albe

Preşedintele Donald Trump a ajuns în Israel, a doua etapă a primului său turneu în străinătate. La Tel Aviv, liderul de la Casa Albă a fost primit cu cele mai înalte onoruri, deşi prezenţa lui Donald Trump a fost contestată inclusiv de membrii cabinetului Benjamin Netanyahu. Premierul s-a văzut nevoit să le ordone miniştrilor săi să participe la ceremonia de întâmpinare a preşedintelui american.

22 Mai 2017, 12:56 (actualizat 22 Mai 2017, 15:46) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Donald Trump a ajuns în Israel"

A fost o ceremonie mult mai scurtă decât se prevăzuse iniţial, şi asta pentru că staff-ul Casei Albe a cerut-o. Mulţi israelieni critică vizita preşedintelui american pentru că o consideră mai degrabă o vizită ocazională care va dura doar 26 de ore.

ELIAD HOFFMAN, analist israelian: "Donald Trump doreşte să îşi arate angajamentul faţă de Israel din campanie, arătând loialitate faţă de Israel şi spunându-le susţinătorilor săi evanghelişti că el va fi alături de Israel. Aşa că prin vizita sa aici face de fapt o declaraţie că se ţine de cuvânt".

Prezenţa liderului de la Casa Albă este foarte importantă, pe fondul negocierilor de pace cu palestinienii, aflate în impas. De altfel, deblocarea acestui proces este una dintre cele mai importante teme pe care cei doi le vor aborda. Aseară, guvernul israelian a aprobat un pachet de măsuri economice care vizează uşurarea restricţiilor impuse palestinienilor din teritorii.

Donald Trump are o agendă extrem de încărcată în Israel. Pe lângă opririle la Memorialul Holocaustului de la Yad Vashem şi la Mormântul Sfânt, va fi primul preşedinte american în exerciţiu care va merge la Zidul Plângerii.

Vizita preşedintelui american a fost precedată de exerciţii militare comune israeliano-americane. O escadrilă de avioane de interceptare F 15 din Statele Unite şi unităţi israeliene au simulat diferite scenarii de criză deasupra deşertului Negev.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 25°C 21°C
CONSTANTA 22°C 25°C
CRAIOVA 22°C 24°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI